Vormer zag het graag anders: Maar ik denk dat wij de terechte kampioen zijn

Vormer zag het graag anders: "Maar ik denk dat wij de terechte kampioen zijn"

02-04-2020 18:00 Laatste update: 19:11
28

De Pro League heeft donderdag de knoop doorgehakt om de lopende competitie definitief te staken. Door die beslissing lijkt het er sterk op dat Club Brugge zich mag opmaken voor een wel erg apart titelfeest. Ruud Vormer wikt en weegt het verdict.

"Ik zag het op de app en Vincent Mannaert belde me ook om het te zeggen", vertelt de Nederlander bij Sporza hoe hij de voorbije uren beleefd heeft. "Dan ben je toch wel een heel blij man, want samen hebben we een heel goed seizoen gedraaid. Het kwam natuurlijk een beetje onverwachts nu, maar we hebben het wel dik verdiend."

Al laat de coronacrisis natuurlijk een wrange smaak na, dat ontkent Vormer niet. "We hadden uiteraard wel gehoopt om het op het veld te doen", geeft hij aan. "Dit is toch anders dan wanneer je op het veld staat, de ref affluit en je kunt gaan vieren. Het is zeker mijn vreemdste titel en ik hoop dat ik dit niet meer hoef mee te maken, want het is een nare situatie."

Hoe je het ook draait of keert, veel discussie is er volgens Vormer niet mogelijk. "Als ik terugkijk op het seizoen, denk ik dat we de terechte kampioen zijn", oordeelt de Club-aanvoerder. "Met vijftien punten voorsprong zouden we het wel gehaald hebben in de Play-Offs. Hopelijk kunnen we deze titel nog eens samen met de supporters vieren als het virus verdwenen is. Philippe Clement kan dan ook weer gaan zingen, leuk."