AD: 'PSV en AZ steunen Ajax en hopen op voortijdig einde van het seizoen'

AD: 'PSV en AZ steunen Ajax en hopen op voortijdig einde van het seizoen'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 17:45do 02-04-2020 om 17:45

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 18:07do 02-04-2020 om 18:07

Niet alleen Ajax wil dat het seizoen per direct wordt beëindigd in Nederland: PSV en AZ hebben zich solidair verklaard. Dit meldt het Algemeen Dagblad donderdag.

Ajax-directeur Marc Overmars riep woensdagavond al op om het seizoen af te sluiten, wat in België inmiddels al is gebeurd. AZ en PSV hebben inmiddels contact gehad met de KNVB en geadviseerd om het seizoen niet af te maken, meldt het AD. Ze hebben ook contact gehad met Ajax en zijn solidair aan elkaar.

Deze boodschap van de Eredivisie-top zou een flinke streep door de rekening van de KNVB kunnen betekenen. De voetbalbond is van zins om de competitie na 30 juni uit te spelen, maar hoeft dus geen medewerking van de koploper, de nummer twee en de nummer vier te verwachten.

De Eredivisie-clubs gaan dinsdag via een conference call in gesprek met de KNVB, om te praten over de afwikkeling van het seizoen. De maatregelen zijn momenteel tot 28 april van kracht, waardoor de clubs voorlopig niet kunnen trainen. Eredivisie-wedstrijden vallen echter onder de massa-evenementen en zullen in ieder geval niet voor 1 juni afgewerkt kunnen worden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws