De Bruyne laat zich uit over EK: Dan was het een ander verhaal geweest

De Bruyne laat zich uit over EK: "Dan was het een ander verhaal geweest"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 17:30do 02-04-2020 om 17:30

Kevin De Bruyne heeft zich woensdag bij VTM onder meer uitgelaten over het EK, dat met één jaar wordt verplaatst. De Bruyne denkt niet dat dat uitstel veel verschil zal maken voor de Rode Duivels, ook al vrezen veel fans dat de verdediging te oud wordt.

"Ik snap het standpunt, maar een jaar verschil zijn geen járen verschil", klinkt het bij De Bruyne. "Hadden ze het EK laten schieten en we direct naar het WK van 2022 gegaan, had het een ander verhaal geweest. Velen onder ons hebben met deze quarantaine ook gezien hoe het voelt ná een voetbalcarrière. Misschien hebben zij nu extra motivatie gekregen om nog meerdere jaren te voetballen."

De quarantaine is ook voor De Bruyne niet zo makkelijk. "Ik ben het niet gewoon om vaak thuis te zijn. Dit is de eerste keer sinds mijn veertiende dat ik dag in dag uit in mijn huis zit. Vooral lichamelijk is dat aanpassen. Normaal heb je - zoals iedereen - die dagelijkse routine en die ploeg waarmee je samenwerkt. Kine’s, trainers, al die mensen zie je niet meer. Dat contact mis ik wel."

De Bruyne weet ook nog niets over het slot van de Premier League. "Ik heb geen flauw idee of we nog gaan spelen. Ook in Engeland willen ze zo lang mogelijk wachten met een beslissing. Maar als voetballer is dat niet evident. Je ligt zes weken stil, normaal heb je dan een voorbereiding van drie à vier weken nodig. Mochten we direct herbeginnen, dan ligt iedereen na een paar wedstrijden in de ziekenboeg. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws