Moreel verkeerd om clubmedewerkers tijdelijk werkloos te maken

"Moreel verkeerd om clubmedewerkers tijdelijk werkloos te maken"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 15:46do 02-04-2020 om 15:46

Parlementslid Julian Knight veroordeelt de maatregel van Tottenham Hotspur. De Londense club zette zijn medewerkers in technische werkloosheid terwijl de spelers nog steeds miljoenen blijven verdienen. “Moreel verkeerd”, reageerde Knight bij The Daily Mail.

De beslissing van Tottenham zorgde voor een storm aan kritiek over het kanaal. De medewerkers in technische werkloosheid worden door hun status betaald door de overheid. "Ik zie voetballers die veel geld krijgen en daarvoor voor een deel afhankelijk zijn van belastingbetalers", legde Knight uit.

Volgens hem is dit niet de manier waarop technische werkloosheid moet worden ingevuld. "Waarom kan Tottenham zijn medewerkers niet betalen door geld van de ene kant van het bedrijf naar de andere kant te verschuiven?" Knight hekelt het feit dat veel opofferingen maken, terwijl voetbalclubs dergelijke maatregelen nemen. "Dit helpt het imago van het voetbal niet", aldus de parlementariër.

Tot slot vergeleek Knight de Engelse voetballers met ploegen uit andere landen. Zo haalde hij het voorbeeld aan van FC Barcelona waar spelers akkoord gingen met een loonsverlaging van zeventig procent.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Met akkoord?

Ja
100%
Nee
0%
(19 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws