“Toch nog proberen om promotiematch en bekerfinale te laten doorgaan”

“Toch nog proberen om promotiematch en bekerfinale te laten doorgaan”

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 15:28do 02-04-2020 om 15:28

Het ziet er naar uit dat de Jupiler Pro League zal stopgezet worden, dat is alvast het advies van de Raad van Bestuur van de Pro League. Peter Vandenbempt laat weten dat de promotiefinale in 1B en de bekerfinale wél zouden kunnen doorgaan.

Er wordt een werkgroep opgericht om de bijkomende problemen op te lossen. "Het advies is om het huidige klassement als eindklassement te aanvaarden, maar er wordt nu een werkgroep opgericht binnen schoot van de Pro League om een aantal problemen te bekijken. Wat met de bekerfinale? Wat met de promotiematch tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot? En wat met het competitieformat voor volgend seizoen?"

De promotiefinale en bekerfinale zijn een paar van de gevoelige onderwerpen. "Er zou toch nog geprobeerd worden om die promotiematch en de bekerfinale te laten plaatsvinden, in nauw overleg met de overheid. Zo kan een burgemeester niet plots nog stokken in de wielen steken. Dat moet dan wel voor 30 juni, en wellicht zonder publiek."

"Afhankelijk daarvan zal dan beslist worden over het competitieformat van volgend seizoen. Dan weten we hoe het zit met de Europese tickets en hoeveel en welke ploegen er stijgen en dalen. Voor een aantal clubs blijft het dus nog even afwachten om te weten hoe de nabije toekomst eruit zal zien”, citeert Sporza de commentator en analist.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dat deze wedstrijden wél moeten doorgaan?

Ja
35%
Nee
65%
(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws