Oud-bestuurder Standard Luik en “vriend van Pelé” is overleden

Oud-bestuurder Standard Luik en “vriend van Pelé” is overleden

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 14:38do 02-04-2020 om 14:38

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 14:54do 02-04-2020 om 14:54

Oud-bestuurder en woordvoerder van Standard Luik Lucien Levaux is dinsdag overleden, dat meldt Het Laatste Nieuws en Standard op zijn webstek. Hij werd 81 jaar.

Levaux werkte een lange tijd voor Standard en deed naast PR-werk ook dienst als woordvoerder en bestuurder. Hij was al sinds de jaren zestig in dienst bij de Rouches. Daardoor kon hij onder andere mee genieten van de drie titels van Standard in de seizoenen van 1969 tot en met 1973.

Pelé
Levaux werkte behalve bij Standard ook als vertegenwoordiger bij Puma. Daar kruisten verschillende topvoetballers zijn pad. Zo kwam hij in contact met de Braziliaan Pelé, wie hij naar verluidt zelfs zijn vriend mocht noemen. Dankzij die vriendschap overtuigde Levaux Pelé zelfs om in België deel te nemen aan een galawedstrijd met onder andere Paul Van Himst en Johan Cruijff.

Standard
Op de officiële kanalen bevestigde Standard het droevige nieuws: 'Met is met droefnis dat we deze donderdag het overlijden van Lucien LEVAUX op 81-jarige leeftijd vernamen.Meer dan 25 jaar heeft Lucien LEVAUX vol overgave en passie gewerkt voor de club van zijn hart in verschillende functies: bestuurder, persverantwoordelijke en PR-verantwoordelijke. We willen ons oprecht medeleven betuigen aan zijn familie en zijn naasten.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws