'JPL-seizoen is voorbij, werkgroep buigt zich over beker- en promotiefinale'

'JPL-seizoen is voorbij, werkgroep buigt zich over beker- en promotiefinale'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 13:08do 02-04-2020 om 13:08

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 13:27do 02-04-2020 om 13:27

De Raad van Bestuur van de Pro League adviseert om het huidige seizoen definitief te beëindigen. Even was er sprake dat Speeldag 30, net als de bekerfinale én de promotiefinale in 1B nog zouden gespeeld worden, maar ook dat lijkt een maat voor niets.

'Antwerp had zich nog rechtstreeks kunnen plaatsen voor de groepsfase indien het de bekerfinale won tegen Club, maar het advies is om ook die niet meer  te spelen. Daarom komt er een werkgroep die zal moeten bepalen wie er rechtstreeks naar de poules van de Europa League mag', schrijft Het Laatste Nieuws.

Ook de terugwedstrijd tussen OH Leuven en Beerschot VA, met als inzet promotie naar 1A, wordt zo goed als zeker niet meer afgewerkt. Beide clubs promoveren dan rechtstreeks naar de hoogste klasse. Gevolg: er zal ook geen daler zijn in 1A, waardoor volgend seizoen wordt gespeeld met 18 clubs - inclusief Beerschot, OH Leuven én Waasland-Beveren.

Een werkgroep zal zich echter buigen over de zaak. Het gaat om Joseph Allijns (voorzitter KV Kortrijk), Pierre François (CEO Pro League), Michel Louwagie (manager AA Gent), Peter Croonen (voorzitter Pro League en Racing Genk) en Philippe Bormans (CEO Union). 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp je dat de bekerfinale wordt geannuleerd?

Ja
68%
Nee
32%
(392 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws