Opvallend: 'Kums, Musona en co ontspringen de dans bij Anderlecht'

Opvallend: 'Kums, Musona en co ontspringen de dans bij Anderlecht'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 07:30do 02-04-2020 om 07:30

Door de coronacrisis wordt ook Anderlecht flink getroffen in de portefeuille. De spelers hebben onder leiding van Vincent Kompany één maand loon afgestaan. De huurlingen blijven echter buiten schot.

Anderlecht wil zich niet moeien in de kleedkamers van andere teams en blijft dus de lonen van huurspelers doorbetalen. Dat geldt onder meer voor Sven Kums, die verhuurd is aan KAA Gent maar nog gedeeltelijk door Anderlecht wordt betaald. Ook onder meer Buba Sanneh (KVO), Knowledge Musona (Eupen), Yevheni Makarenko (KV Kortrijk) en Olivier Dhauholou (Waasland-Beveren) krijgen hun geld nog.

Verder worden ook Saief, Milic, Vranjes, Sa, Lawrence, Thelin, Dauda, Delcroix, Nkaka, Abazaj, Adzic en Saelemaekers nog uitgeleend, maar geen van die spelers staat nog op de loonlijst van Anderlecht. Als ze werden uitgeleend met loonverlies werd dat gecompenseerd door een tekenpremie, maar die is dus al betaald.

De makelaars maken mogelijk wél verlies in coronatijden. Anderlecht heeft gevraagd om een percentage van de makelaarskosten te laten vallen. Wie daarmee akkoord gaat, wordt snel uitbetaald. De makelaar die niet akkoord gaan zullen een pak langer moeten wachten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws