Ajax hekelt beslissing KNVB: 'Er gaan elke dag meer dan 100 mensen dood'

Ajax hekelt beslissing KNVB: 'Er gaan elke dag meer dan 100 mensen dood'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 22:48wo 01-04-2020 om 22:48

Ajax is het absoluut niet eens met de beslissing van de KNVB en de UEFA om het seizoen af te maken en hoopt dat de Eredivisie alsnog wordt beëindigd. Directeur spelersbeleid Marc Overmars doet in De Telegraaf zijn beklag en haalt uit naar beide voetbalbonden.

Ajax ergert zich aan het besluit van de KNVB. Overmars is van mening dat de volksgezondheid centraal moet staan en niet het geld. "Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA."

Overmars geeft aan moeite te hebben met de huidige gang van zaken. "Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro."

Overmars stopt zijn frustratie niet onder stoelen of banken. "Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus."

Doorvoetballen in de zomer vindt Overmars onverstandig. Hij denkt dat de Eredivisie 'dood is' en niemand meer voor dit seizoen warm wil lopen. "Dan begin je op zijn vroegst in oktober aan een seizoen dat eindigt met EURO 2021. Ik voorspel een chaos van wedstrijden en doorvoetballen in de winterstop. Maar wat als we een strenge winter krijgen? Of een storm als dit seizoen? En dan moeten de clubs ook nog hun internationals afstaan voor vriendschappelijke interlands in de aanloop naar het EK. Het wordt een overbelasting van hier tot Tokio."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws