'Real wil twaalf spelers uitzwaaien, maar maakt ruimte voor Frans toptalent

'Real wil twaalf spelers uitzwaaien, maar maakt ruimte voor Frans toptalent

01-04-2020 21:24
2

Real Madrid heeft de beste papieren in de strijd om het Franse toptalent Eduardo Camavinga. De middenvelder is al op zeventienjarige leeftijd basisspeler in de Ligue 1 bij Rennes.

Camavinga mag zich in de belangstelling verheugen van Europese topclubs als FC Barcelona, Liverpool, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain, maar hij heeft zelf een voorkeur voor Real. De Spaanse grootmacht ziet in hem de natuurlijke opvolger van Casemiro, meldt Marca. Hij wordt bovendien nu al in staat geacht om de rol van stand-in achter de Braziliaan te vertolken.

Volgens AS werkt Real Madrid op de achtergrond ook aan diverse uitgaande transfers. Twaalf spelers zijn surplus aan de kwaliteiten in het Estadio Santiago Bernabéu, schrijft de sportkrant. Trainer Zinedine Zidane zou namelijk liefst 37 spelers kunnen verwelkomen op de eerste training van het nieuwe seizoen, waardoor het mes in het spelersbestand moet.

Onder meer Gareth Bale, James Rodríguez, Luka Jovic en Mariano Diaz mogen iuitzien naar een nieuwe werkgever. Verder is het afwachten wat Real voor huurlingen als Achraf Hakimi en Martin Odegaard in petto heeft. Hun mogelijke terugkeer zou ten koste gaan van andere spelers.