'Cavani kiest voor opvallende transfer en keert PSG en Europa de rug toe'

'Cavani kiest voor opvallende transfer en keert PSG en Europa de rug toe'

01-04-2020 20:02
1

De kans is aannemelijk dat Edinson Cavani zijn loopbaan na dit seizoen voortzet in Zuid-Amerika. De Argentijnse topclub Boca Juniors maakt werk van de komst van de 33-jarige spits van Paris Saint-Germain, zo meldt adviseur Jorge Bermúdez van de club.

Cavani leek in januari nog dicht bij een transfer naar Atlético Madrid, maar die deal ketste op het laatste moment af. Nu is de Uruguayaan geïnteresseerd in een overstap naar Boca, mede door de positieve verhalen van zijn Argentijnse ploeggenoot Leandro Paredes. Cavani heeft een aflopend contract in Parijs, waardoor hij transfervrij kan worden overgenomen.

"De deal is niet rond, maar wel realistisch", reageert Bermúdez in gesprek met Olé over de onderhandelingen met de Argentijnse kampioen. "Ik denk dat deze transfer snel afgerond zou kunnen worden. Het gaat hier niet om geld, dat is helemaal niet belangrijk. Edinson heeft een duidelijke wens en de signalen zijn voor mij duidelijk: hij wil naar Boca komen."

Cavani speelt sinds 2013 voor PSG. Met 200 doelpunten in 301 wedstrijden is hij de topscorer aller tijden van de club. El Matador is zijn basisplaats dit seizoen echter kwijtgeraakt, mede door de aanwezigheid van Mauro Icardi, Kylian Mbappé en Neymar.