Coronacrisis bij voetballers: kwart van profs maakt zich zorgen over toekomst

Coronacrisis bij voetballers: kwart van profs maakt zich zorgen over toekomst

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 19:17wo 01-04-2020 om 19:17

De coronacrisis hakt er stevig in voor iedereen. Ook voor de voetballers, die al enkele weken niet meer mogen voetballen. Het doet hen zelfs nadenken over hun toekomst.

De FIFPro, de internationale spelersvakbond, deed een rondvraag bij profvoetballers bij Belgische clubs. Twee spelers van elke ploeg uit 1A en 1B kregen vragen voorgelegd over het coronavirus. Daarin werd onder andere hun toekomst besproken. Wat blijkt, heel wat spelers zijn bezorgd over hun toekomst.

Het Laatste Nieuws geeft aan dat maar liefst 23% van de Belgische profspelers zich zorgen maakt om zijn toekomst uit profvoetballer. Zij hopen dan ook dat er snel meer duidelijkheid komt en er opnieuw gevoetbald kan worden. Zo'n 65% van alle ondervraagden hoopt dat er weer getraind mag worden. Dat moet dan wel in kleine groepjes en met strikte hygiëneregels.

Ook zou 15 procent van de ondervraagden "gematigd tot erg" angstig zijn tijdens de lockdown in ons land. Ter vergelijking, dat is meer dan het gemiddelde bij de Belgische bevolking (5%) tijdens een 'gewone' periode.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws