Financiële zorgen bij Waasland-Beveren, spelers en staf op tijdelijke werkloosheid

Financiële zorgen bij Waasland-Beveren, spelers en staf op tijdelijke werkloosheid

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 18:42wo 01-04-2020 om 18:42

Waasland-Beveren heeft besloten om over te schakelen naar het statuut tijdelijks werkloosheid. Niet alleen bij de technische staf, maar ook bij de spelers. Een levensbelangrijke ingreep, klinkt het bij de club.

'Deze beslissing is weloverwogen genomen. Het voortbestaan van onze club hangt immers af van deze beslissing', valt te lezen op de officiële website van de club. Het coronavirus heeft grote financiële gevolgen bij de clubs. Waasland-Beveren is daardoor ook in ademnood gekomen.

'Een uitzonderlijke situatie vraagt om een uitzonderlijke maatregel. Dat is vandaag niet anders. Genekt door het coronavirus ligt de voetbalcompetitie 2019-2020 stil. Dat kan nog een hele poos duren. Tot nader order zijn alle trainingen én wedstrijden gecanceld. Om die reden worden alle contractspelers en de leden van de sportieve staf van Waasland-Beveren vanaf woensdag 1 april onder het statuut van tijdelijke werkloosheid door overmacht gezet na overleg tussen clubbestuur en spelersraad. Het merendeel van de medewerkers van Waasland-Beveren zijn reeds van 17 maart af technisch werkloos gesteld', aldus de club.

Toekomst van de club
Het was ook een levensbelangrijke ingreep, zo blijkt. 'Deze beslissing is weloverwogen genomen', vervolgt Waasland-Beveren. 'Het voortbestaan van onze club hangt immers af van deze beslissing. Aangezien we niet weten hoelang deze situatie zal aanhouden, evalueren we week na week of we al dan niet deze beslissing verder moeten zetten.'

'Voor het bestuur van W-B hangt het voortbestaan van de club ook af van een correcte financiële huishouding. Dat betekent dat kosten moeten kunnen betaald worden. Vandaag bestaat (nog) geen zekerheid over mediarechten, verderzetting van de huidige competitie en de herstart van de volgende competitie, ticket- en sponsorinkomsten, enzovoort, klinkt het.

'W-B wenst ook morgen te kunnen voetballen conform de licentievoorwaarden en de financial fair play. Nogmaals, het clubbestuur hoopt dat aan deze crisistoestand vlug een einde komt en dat het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 in alle sereniteit kan voorbereid worden', besluiten de Waaslanders.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws