Komst Kompany zorgde voor minder takenpakket Zetterberg bij Anderlecht

Komst Kompany zorgde voor minder takenpakket Zetterberg bij Anderlecht

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 19:34wo 01-04-2020 om 19:34

RSC Anderlecht nam onlangs afscheid van Pär Zetterberg. Het clubicoon werd gehaald om toch een rol te spelen bij paars-wit, maar zag zijn taken steeds minderen. Dat lijkt deels door de komst van Vincent Kompany gebeurd te zijn.

"In het begin maakte ik vooral deel uit van het transfercomité. Het beviel me enorm om samen met die mensen mee te denken. De komst van Vincent Kompany gooide die plannen overhoop", onthult Zetterberg in Sport/Voetbalmagazine.

"Vanaf dan was ik niet langer betrokken bij het denkproces en vroeg men me om met de aanvallende spelers op afwerking te trainen", aldus de Zweed. Zijn ontslag had hij ook niet zien aankomen. "Tot het telefoontje van Karel (Van Eetvelt) had ik geen signalen opgevangen", vertelt Zetterberg.

"Wat ik ervan onthoud, is dat de club in mijn tijd een bepaalde manier van doen had en dat het nu anders is. Daar moet ik mij bij neerleggen. In mijn situatie ga ik ervan uit dat als zij die beslissing hebben genomen, ze daarvoor hun redenen zullen gehad hebben. Dat zeg ik zonder bitterheid. Ze denken blijkbaar dat het beter zal gaan zonder mij. Misschien klopt dat. In elk geval: als men je ontslaat, betekent dat dat men gelooft dat je niet meer nodig bent voor het goed functioneren van de onderneming", aldus Zetterberg.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws