Tanzania hoopt voetbal te hervatten met simpele oplossing: Alle spelers testen

Tanzania hoopt voetbal te hervatten met simpele oplossing: "Alle spelers testen"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 17:26wo 01-04-2020 om 17:26

De UEFA besliste woensdag om nationale competities tot begin augustus de tijd te geven om hun kampioenschap af te ronden. Op die manier geeft het de clubs meer speelruimte, al blijft de hoofdzaak natuurlijk dat het coronavirus geweken moet zijn. In Tanzania heeft men een ander idee om de doorstart van het voetbal te verzekeren.

Waarom alle spelers en technische staf niet gewoon testen op het virus, redeneert de Tanzaniaanse voetbalbond? Sven Vandenbroeck, coach bij topclub FC Simba, licht toe. "Sinds een paar dagen zijn de regering en de voetbalfederatie begonnen met de bevolking en fans te sensibiliseren, maar eigenlijk zijn ze lang vrij laks geweest. En ook nu zijn er nog altijd geruchten om elk team in een hotel te steken, alle spelers te testen en spelers die negatief testen te laten spelen. Zonder publiek wel", klinkt het bij Sporza.

"Wij hebben getraind tot 18 maart", gaat Vandenbroeck verder. Dat is ongeveer het moment waarop de (voorlopig?) laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League werd betwist. "Daarna was de competitie sowieso opgeschort tot eind april omwille van internationale verplichtingen, maar ik vrees dat we dan nog niet opnieuw zullen kunnen starten."

Het idee van de Tanzaniaanse bond is dus om in een latere fase, vanaf midden mei of later dus, spelers en staf te testen op het virus. Realistisch, volgens Vandenbroeck? "Volgens mij is dat niet haalbaar, want je hebt nog altijd scheidsrechters en andere officials nodig, die niet in quarantaine zitten. Voetballen is voorlopig een utopie, lijkt me", reageert onze landgenoot duidelijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is dit voor jou een optie?

Ja, waarom niet voor alle matchen toepassen?
43%
Ja, maar enkel bij om de belangrijkste duels te laten doorgaan (bekerfinale, promotie, degradatie ...)
14%
Nee, we zullen kunnen verderspelen zonder te moeten testen
0%
Nee, zelfs met testen kan je niet verderspelen
43%
(14 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws