UPDATE: 'Adidas stelt ook lancering nieuwe tenues Rode Duivels uit'

UPDATE: 'Adidas stelt ook lancering nieuwe tenues Rode Duivels uit'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 16:52wo 01-04-2020 om 16:52

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 10:21do 02-04-2020 om 10:21

Fans van de Rode Duivels zullen lang op hun honger moeten blijven zitten. Zoals verwacht heeft de UEFA aangekondigd dat er in juni en juli geen interlands zullen plaatsvinden. Daardoor verschuift de eerstvolgende opdracht voor Roberto Martinez en co naar begin september.

Dat de Rode Duivels deze zomer geen Europees Kampioenschap zouden betwisten, was al langer bekend. De UEFA had het toernooi namelijk verplaatst naar de zomer van 2021. Het logische gevolg daarvan is dat er in juni en juli ook geen andere wedstrijden zullen georganiseerd worden, laat de UEFA woensdag weten, zelfs geen vriendschappelijke potten.

Voor de Rode Duivels verandert die beslissing niet al te veel, want voorlopig stonden er geen concrete oefenwedstrijd gepland de komende maanden. Als gevolg van de ingreep ziet het ernaar uit dat België voor het eerst terug in actie zal komen op 5 september. Dan wacht een verplaatsing naar Denemarken in het kader van de Nations League.

Als dat duel doorgaat, zal het op dat moment bijna tien maanden (!) geleden zijn dat de Duivels nog eens een wedstrijd betwistten. De laatste keer dat onze nationale ploeg speelde, dateert al van 19 november van vorig jaar. Toen werd een succesvolle EK-kwalificatiecampagne afgesloten met een klinkende 6-1-zege tegen Cyprus.

Update: Door het coronavirus stelt Adidas de lancering van het nieuwe uitshirt van de Rode Duivels uit, waarschijnlijk met een jaar. De tenues die al werden geleverd aan de winkels, maar nog niet te koop werden aangeboden, zullen teruggeroepen worden. Het gaat om de nieuwe witte shirts, meldt Het Laatste Nieuws.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws