'Europese finales zonder publiek, voorrondes voor komend seizoen over één duel'

'Europese finales zonder publiek, voorrondes voor komend seizoen over één duel'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 10:40wo 01-04-2020 om 10:40

De UEFA zet alles op alles om naast de nationale competities ook de Champions League en de Europa League van dit seizoen af te ronden. Volgens The Independent is er wel eindelijk het besef binnen de Europese voetbalbond dat dit zonder publiek moet gebeuren.

Beide toernooien bevinden zich in de fase van de achtste finales, waardoor er nog een flink aantal wedstrijden gespeeld moeten worden. Woensdagmiddag overlegt de UEFA met alle 55 nationale bonden over het restant van de nationale en de internationale competities. Volgens The Independent is er veel steun voor de Engelse wens om de competities af te ronden, hoe dan ook.

En bij de UEFA is dus inmiddels het besef geland dat de finale van de Champions League, die nu voor eind juni gepland staat in Istanbul, zonder fans gespeeld zal moeten worden. Ook de Europa League-finale zal in een leeg stadion afgewerkt moeten worden. 

'Voorrondes over één duel'
Door ontwikkelingen aan de kant van de FIFA, dat bereid is om het seizoen tot na 30 juni te verlengen en transfers en aflopende contracten dus mee wil verhuizen, hebben competities in de zomer ook nog de tijd om het seizoen uit te spelen. De voorrondes van de Champions League voor komend seizoen zouden dan over één wedstrijd gespeeld worden en in september beginnen, meldt het Algemeen Dagblad. De groepsfase van de Champions League loopt dan tot diep in december door.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws