Coronacrisis brengt De Bruyne tot inkeer: Ik ga twee jaar langer doorspelen

Coronacrisis brengt De Bruyne tot inkeer: "Ik ga twee jaar langer doorspelen"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 10:28wo 01-04-2020 om 10:28

Door de coronamaatregelen vervelen heel wat (prof)voetballers zich te pletter. Dat heeft Kevin De Bruyne ertoe aangezet om eens goed na te denken over de duur van zijn loopbaan. Eerder zei Radja Nainggolan iets gelijkaardigs.

In een interview met The Telegraph laat De Bruyne optekenen dat hij het eindpunt van zijn carrière verlengd heeft door de impact van de coronacrisis. "Ik heb mijn vrouw al verteld dat ik wat langer door ga spelen", aldus de Rode Duivel. "Na deze lockdown. Ik kan het niet, thuisblijven. Ik zei haar dat ik twee jaar langer doorga."

In de huidige omstandigheden beseft De Bruyne meer dan ooit hoezeer hij van het spelletje houdt. "Het wordt tijd om opnieuw voetbal te spelen", zucht de spelmaker van Manchester City. "Ik mis het en dat is moeilijk. Maar wij zijn nu niet belangrijk, voetbal is nu niet belangrijk. De mensen houden van voetbal, maar we moeten er eerst voor zorgen dat we veilig en gezond blijven."

In tussentijd lijkt De Bruyne zich vooral bezig te houden met gamen. Zo toonde hij onlangs zijn talent op het populaire 'Fortnite'. Via dat spel zamelde de Rode Duivel zelfs heel wat geld in in de strijd tegen corona.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe hard mis jij het voetbal op een schaal van 1 tot 7?

(187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws