Coucke onder vuur na uitspraken over competitie: Dan val je compleet uit je rol

Coucke onder vuur na uitspraken over competitie: "Dan val je compleet uit je rol"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 09:46wo 01-04-2020 om 09:46

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 09:58wo 01-04-2020 om 09:58

De Pro League heeft nog geen beslissing genomen over het huidige voetbalseizoen. Verschillende clubs, waaronder RSC Anderlecht, willen geloven er nog in dat het seizoen 2019-2020 kan afgewerkt worden. Marc Coucke heeft dan ook de boter gegeten.

Hein Vanhaezebrouck is in zijn wekelijkse analyse in Het Nieuwsblad niet mals voor de Anderlecht-voorzitter. "Als je nu nog pleit dat Play-off 1 of Play-off 2 volledig moet worden afgewerkt - om zelf nog een Europees ticket te kunnen behalen", aldus de ex-coach van Anderlecht over Coucke.

"Dat terwijl je bijna een heel seizoen niet bij de eerste tien hebt gestaan en momenteel ieders gezondheid voorop zou moeten staan, dan is dat de schaamte voorbij. Dan val je als influencer compleet uit je rol", gaat Vanhaezebrouck verder.

Volgens de analist is de competitie definitief beëindigen de enige juiste optie. "Er zijn er die - zoals ikzelf - zeggen dat we beter stoppen, maar er zijn er zelfs die de competitie desnoods tot september willen verlengen. Wat dat betreft is het raar dat sommigen aan de ene kant de regels promoten via Twitter, maar aan de andere kant alleen aan hun eigenbelang denken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws