Blijft Storck bij Cercle Brugge? Op dit ogenblik met geen andere club in gesprek

Blijft Storck bij Cercle Brugge? "Op dit ogenblik met geen andere club in gesprek"

01-04-2020 09:00 Laatste update: 09:00
2

Bernd Storck zorgde voor een huzarenstukje door Cercle Brugge alsnog van het behoud in 1A te verzekeren. De Vereniging wil doorgaan met de Duitser, die op 30 juni einde contract is. Cercle zette vanwege de coronacrisis de contractbesprekingen even on hold.

"Zolang de situatie niet genormaliseerd is, is het voor een vereniging als Cercle Brugge onmogelijk om een duidelijk zicht op het budget te krijgen", aldus de makelaar voor de Belgische markt van Storck in Het Laatste Nieuws.

Cercle beseft dat het salaris van Storck de hoogte zal ingaan, maar daar durft het op dit moment nog geen aanbiedingen voor doen. "Zal dat budget 10 procent lager liggen? Of 40 procent? Cercle is ook afhankelijk van AS Monaco, dat mogelijk een pak inkomsten derft door minder tv-rechten. Welke impact heeft dat?"

Voorzitter Vincent Goemaere doet er alvast alles aan om Storck bij Cercle Brugge te houden. "Op dit ogenblik is Storck met geen enkele andere club in gesprek, en hij blijft zeer geïnteresseerd in het project-Cercle", bevestigt Storcks zaakwaarnemer. "Maar hij gaat ze uiteraard niet gratis trainen. De laatste jaren heeft hij bovendien een mooie reputatie opgebouwd."