Opties niet gelicht: 'Anderlecht neemt afscheid, drie vertrekkers bij Antwerp'

Opties niet gelicht: 'Anderlecht neemt afscheid, drie vertrekkers bij Antwerp'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 07:30wo 01-04-2020 om 07:30

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 16:43wo 01-04-2020 om 16:43

Dinsdag 31 maart was voor heel wat clubs uit de Jupiler Pro League een belangrijke dag. Dan moest namelijk beslist worden over de opties in de contracten van een aantal spelers. De ene had geluk, de andere niet. Een bloemlezing door Het Nieuwsblad.

Royal Antwerp FC neemt wellicht afscheid van een drietal spelers. Jens Teunckens, Yves De Winter en Amara Baby kregen geen nieuw contract, waardoor zij binnenkort transfervrij op zoek kunnen naar een nieuwe werkgever.

Ook bij RSC Anderlecht moest een belangrijke knoop doorgehakt worden. Paars-wit koos ervoor om niet verder te gaan met Samir Nasri (32). De Franse ex-international kon de verwachtingen nooit inlossen. Reken daarbij het stevige contract en de vele blessures van Nasri, waardoor Anderlecht besliste om geen nieuwe verbintenis aan te gaan.

Bakken ervaring
Bij KV Oostende vertrekken er met Ronald Vargas en Renato Neto twee ervaren rotten, al speelt ook daar de blessuregevoeligheid een rol. Verder valt het op dat KV Mechelen de optie op Alexander Corryn voorlopig nog niet licht, al is er daar nog wel een kans toe. Bij Malinwa is er geen toekomst meer voor Clément Tainmont.

Tot slot valt op dat Sporting Charleroi het contract van ouderdomsdeken Nicolas Penneteau niet zal verlengen. Er lijkt zo een einde te komen aan de loopbaan van de 39-jarige doelman.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws