Belangenvermenging voor Coucke? 'KVO vecht Anderlecht-voorzitter aan'

Belangenvermenging voor Coucke? 'KVO vecht Anderlecht-voorzitter aan'

01-04-2020 07:15 Laatste update: 07:29
42

KV Oostende dreigt geen licentie te krijgen voor volgend seizoen. Indien de Kustboys geen akkoord bereiken met Marc Coucke en de Amerikaanse investeerdersgroep, dreigt zelfs een faillissement. Al verdedigde Oostende zich wel voor de licentiecommissie. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het is de bedoeling van KVO om ex-voorzitter Coucke verder onder druk te zetten. Zo wil Oostende aan de hand van een bewijsstuk aantonen dat Coucke nog steeds verbonden is aan de club. Als Anderlecht-voorzitter is er dan echter sprake van belangenvermenging. KVO schakelde de hulp in van advocaat Walter Van Steenbrugge.

'Een belangrijk bewijsstuk daarbij zijn brieven van advocaat Walter Van Steenbrugge. In naam van Alychlo, de investeringsmaatschappij van Coucke, stuurde die een brief om de 6,2 miljoen euro schulden direct op te eisen. Terwijl Van Steenbrugge in januari nog optrad voor een kandidaat-overnemer die al een deal had met Alychlo', aldus de krant.

Indien de licentie van Anderlecht zo in gevaar komt, hoopt KVO dat Coucke plooit én het Amerikaanse PMG de boel overneemt. Al kwam er in Oostende ook een bod binnen uit het Midden-Oosten op honderd procent van de aandelen.