'Ontzettend brutale' Neuer onder vuur om 'pensioenverbintenis' bij Bayern

'Ontzettend brutale' Neuer onder vuur om 'pensioenverbintenis' bij Bayern

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 21:00di 31-03-2020 om 21:00

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 21:03di 31-03-2020 om 21:03

Manuel Neuer krijgt de wind van voren in Duitsland nu hij inzet op een vermeend 'XXL-contract' bij Bayern München. De 34-jarige doelman wil verlengen tot medio 2025, terwijl de Bundesliga-topclub niet verder wil gaan dan de zomer van 2023.

Als het aan Neuer ligt blijft hij tot zijn 39e in de Allianz Arena onder de lat staan. BILD rept van 'een goed betaalde pensioenverbintenis'. Ook clubicoon Lothar Matthäus uit kritiek. 'Vooral in deze tijden moet hij zich bedenken dat dankbaarheid en waardering geen dingen voor eenrichtingsverkeer zijn', stelt hij in zijn column voor Sky.

'Nu hardnekkig vasthouden aan een contract van een lengte dat hem nergens anders zal worden aangeboden zou, vooral gezien zijn leeftijd, ontzettend brutaal zijn. Ik kan me niet herinneren dat Bayern een speler ooit meer waardering heeft gegeven dan aan Manuel Neuer', aldus Matthäus.

Bayern-topman Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat Neuer tot inkeer komt. "Voor Manuel geldt hetzelfde als voor de andere spelers met een contract dat volgend jaar afloopt. Wij hebben al voor de coronacrisis een aanbieding gedaan en we willen deze crisis nu niet gebruiken om nu met een lager voorstel te komen", zegt hij tegen TZ. "Ik denk dat al deze spelers ook weten dat ze een zeer solide en zeer betrouwbare werkgever hebben in Bayern, een werkgever die eerlijk met ze omgaat."

De moeizame onderhandelingen zorgen voor twijfels over de toekomst van Neuer. De topkeeper wordt al in verband gebracht met een transfer naar Chelsea.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws