Premier spreekt duidelijke taal: geen voetbal in Nederland voor 1 juni

Premier spreekt duidelijke taal: geen voetbal in Nederland voor 1 juni

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 19:52di 31-03-2020 om 19:52

De Eredivisie wordt niet voor 1 juni hervat, ook niet zonder publiek. Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag duidelijk gemaakt tijdens een persconferentie.

Volgens Rutte was er geen ander besluit mogelijk om te voorkomen dat de virusuitbraak uit de hand loopt. Het kabinet besloot de maatregelen die tot 6 april geldig waren om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan te verlengen tot 28 april, maar het betaald voetbal valt volgens Rutte onder vergunningsplichtige evenementen, die tot 1 juni verboden blijven.

"De competities kunnen helaas nog niet beginnen. Die vallen onder vergunnings- en meldingsplichting. Dat betekent dat het profvoetbal, ook zonder publiek, stilligt tot 1 juni", zei Rutte.

Opvallend genoeg was de KNVB daar vorige week nog niet van op de hoogte. De Nederlandse voetbalbond liet dan ook weten dat er drie scenario's zijn: de competities afmaken voor 30 juni, de competities nog na 30 juni afmaken óf de competities vroegtijdig beëindigen. Rutte lijkt nu in ieder geval een streep te zetten door dat eerste scenario. Een dilemma dreigt voor onder meer de KNVB, aangezien spelerscontracten doorgaans tot 30 juni lopen.

De UEFA vergadert woensdag met vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen. De bonden krijgen dan onder meer de bevindingen te horen van de werkgroepen, die gekeken hebben naar de mogelijkheden voor de speeldagenkalender. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws