Breaking news

Diaby brengt nieuwe opties voor Kompany: Hoe verandert het spel van Anderlecht?

Zorgwekkend nieuws uit oude jeugdacademie Anderlecht: 'Het is een shithole'

Zorgwekkend nieuws uit oude jeugdacademie Anderlecht: 'Het is een shithole'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 17:00di 31-03-2020 om 17:00

Bij RSC Anderlecht zit men in een financieel diepe put en moet men dan ook stevig besparen. Men haalde al geld op bij de eigen spelers en liet Pär Zetterberg gaan. Ook het trainingscomplex Neerpede ondervindt gevolgen van de besparingen.

Het nu tien jaar oude traininscomplex had nood aan enkele infrastructuurwerken, maar die moeten voor de komende tijd uitgesteld worden. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine. Onder andere de bouw van een tribune en de inrichting van een indoortrainingsveld wordt daardoor (tijdelijk) geannuleerd.

Foot Academy
Neerpede blijkt echter niet het grootste pijnpunt te zijn. Wel de RSCA Foot Academy, waar de jeugdploegen van de U8 tot de U13 spelen. Ook dat gebouw heeft een ingrijpende opknapbeurt nodig. Daar komt echter niets van in huis. Hier en daar zou het al 'een shithole' genoemd worden.

Er zijn dan ook heel wat problemen op de site. Zo kunnen spelers en trainers bij hevige regenval maar een kwart van het kunstgrasveld gebruiken. Doelnetten zouden dan weer met tape aan elkaar moeten worden vastgemaakt. In het beste geval zou alles tegen de vlakte gaan en heropgebouwd worden. Dat gebeurt echter niet.

Binnen de club maken ze zich stilaan zorgen. "Het bestuur beweert dat we de beste opleiding van het land hebben, maar ze zien volgens mij niet in hoe dramatisch de situatie is op de academie", geeft een insider aan. "Ze denken dat alles prima loopt omdat de doorstroming van jeugdspelers naar de A-ploeg vlot gaat."

"Mochten de beleidsbepalers ooit een rondleiding krijgen op de academie, dan zouden ze doorhebben in welke omstandigheden de trainers hier moeten werken. Ik vergelijk het met Kosovo ten tijde van de burgeroorlog", klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws