'Waarom RSCA, Gent, Antwerp, Standard, Genk, Charleroi en Eupen willen hervatten'

'Waarom RSCA, Gent, Antwerp, Standard, Genk, Charleroi en Eupen willen hervatten'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 15:38di 31-03-2020 om 15:38

Zeven Jupiler Pro League-ploegen hopen dat de competitie na de coronacrisis kan hervatten. KAA Gent, Charleroi, Antwerp, Standard, Genk, Anderlecht en Eupen hebben elk zo hun redenen om nog te spelen.

KAA Gent staat tweede in de stand. Stopt de competitie nu? Dan hebben de Buffalo's een Champions League-ticket in handen. Bij Gent beseffen ze dat de titel heel ver weg is, maar volgens La Derniere Heure wil voorzitter Ivan De Witte De Witte niet als opportunist gezien worden en de tweede plaats cadeau krijgen.

Charleroi verzamelde dit seizoen 54 punten. Als nummer 3 in de stand heeft het slechts 1 punt minder dan KAA Gent. Als de laatste speeldag van de competitie wordt gespeeld, kan het zich alsnog plaatsen voor de Champions League.

Antwerp met 53 punten, maakt ook nog altijd kans op plaats 2 in de stand en het bijhorende ticket van de Champions League. Ook zou Antwerp graag weer spelen met een mogelijkheid van een bekerfinale.

Standard staat nu 5e. De Rouches mogen daardoor Europa in, maar moeten dan naar de 2e voorronde van de Europa League. Dat betekent erg vroeg in het nieuwe seizoen in actie komen. Dat willen de Rouches vermijden.

Genk (7e met 44 punten) en Anderlecht (8e met 43 punten) dreigen momenteel langs Europees voetbal te grijpen. De landskampioen en de recordkampioen willen dat vermijden, want het zou financieel een enorm verschil maken, Europees voetbal of niet.

Eupen is de vreemde eend in de bijt. De ploeg uit de Oostkantons staat momenteel 13e in de stand met 30 punten. Play-Off 1 en degraderen kan al een hele tijd niet meer. Toch hoopt het nog op een hervatting van de competitie. 'De club ziet de trainingen in de Bundesliga hervatten en dat geeft Eupen een sprankeltje hoop', aldus La Dernière Heure.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat moet er volgens jou gebeuren?

(653 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws