Geen Bundesliga-voetbal in april, mogelijk 'Geisterspiele' vanaf begin mei

Geen Bundesliga-voetbal in april, mogelijk 'Geisterspiele' vanaf begin mei

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 15:13di 31-03-2020 om 15:13

De Bundesliga blijft in april stilliggen. De Duitse voetbalbond en de clubs zijn tot de conclusie gekomen dat er zeker tot 30 april niet gespeeld kan worden vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Er wordt nu onderzocht of het mogelijk is om vanaf mei 'Geisterspiele', wedstrijden zonder publiek, in te plannen. Ook de 2. Bundesliga zal in april niet hervat gaan worden, maar volgens de DFL liggen de opties voor de periode daarna nog op tafel. "We ontwikkelen concepten voor alle 36 stadions waardoor we zonder toeschouwers en met zo min mogelijk inzet van personeel kunnen spelen", aldus DFL-directeur Christian Seifert.

"Het doel is nog steeds om de competitie voor 30 juni af te ronden. Aangezien er nog negen speelronden zijn, moeten we vroeg beginnen. We moeten creatief zijn", aldus Seifert. "Bedrijven hebben een doorstart nodig. Dat geldt ook voor voetbal en daar zijn plannen voor nodig. Ik weet zeker dat veel mensen blij zouden zijn met de terugkeer van de Bundesliga. Een beetje afleiding zou het heel goed doen."

In België ligt de Jupiler Pro League ook nog een tijd stil. Het is nog niet duidelijk of onze competitie al dan niet nog wordt hervat. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws