OFFICIEEL: STVV kondigt einde profcarrière van De Petter aan

OFFICIEEL: STVV kondigt einde profcarrière van De Petter aan

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 12:02di 31-03-2020 om 12:02

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 12:20di 31-03-2020 om 12:20

Voor Steven De Petter is het voetballen afgelopen. De middenvelder heeft besloten om te stoppen als profvoetballer. Dat kondigde STVV zelf aan via de officiële kanalen.

Op 34-jarige leeftijd heeft De Petter besloten om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. De Petter werd in 2016 aangetrokken door STVV, waar hij in zijn eerste seizoen ook meteen gebombardeerd werd tot kapitein. Zijn carrière kende echter een minder einde. Hij raakte in 2018-2019 zwaar geblesseerd, waardoor hij niet meer aan spelen toekwam. De Petter heeft dan ook besloten om te stoppen met voetballen.

'STVV dankt Steven De Petter voor zijn ongelofelijke inzet de afgelopen jaren', schrijft de club. 'Met zijn professionalisme en werkethiek was hij een voorbeeld voor iedereen. De Petter was een rasechte Kanarie, een strijder en vechter. Once a Canary, always a Canary! De club wenst hem veel succes met zijn verdere toekomstplannen en zal hem nog een gepast afscheid geven tijdens het komende voetbalseizoen', klinkt het.

De middenvelder kwam tijdens zijn carrière uit voor onder andere FCV Dender, KVC Westerlo, KV Mechelen en uiteindelijk STVV.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws