'Clubs strijden om Koulibaly, ex-speler Genk kan duurste verdediger ooit worden'

'Clubs strijden om Koulibaly, ex-speler Genk kan duurste verdediger ooit worden'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 12:02di 31-03-2020 om 12:02

Kalidou Koulibaly (28) verliet in 2014 Genk voor Napoli voor een bedrag van 7,75 miljoen euro. Nu is de Senegalese verdediger de meest gegeerde achterspeler van de wereld met een transferwaarde van een slordige tachtig miljoen euro. Wordt hij de nieuwe Virgil Van Dijk?

Volgens Sport/Voetbalmagazine gaat zijn voorkeur uit naar Manchester City, waar Guardiola een stevige verdediger zeker kan gebruiken. Ook Bayern München en Manchester United liggen op de loer om hem te strikken. Toch lijkt PSG de beste papieren te hebben. Thiago Silva (35) is einde contract en verlaat PSG deze zomer. Dit zou het ideale moment zijn voor Koulibaly om hem te vervangen.

Volgens Le Parisien zou hij ook al een appartement gekocht hebben in Parijs voor meer dan vier miljoen euro. Ook al is het appartement pas klaar begin 2021, het voedt enkel de speculaties.

Kalidou Koulibaly speelde van 2012 tot 2014 in de Belgische eerste klasse. Hij werkte 91 wedstrijden af voor KRC Genk. In de zomer van 2014 trok Napoli hem aan. In zijn eerste seizoen in de Serie A speelde hij al 38 wedstrijden. In totaal speelde hij 230 wedstrijden voor Napoli. Hoewel hij nog een contract heeft tot 2023 lijkt hij dus toe te zijn aan een nieuw sportief avontuur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welke ploeg is de beste keuze voor Koulibaly?

(136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws