Breaking news

Daar is Lamkel Zé weer, Kameroener krijgt nieuwe kans bij Antwerp

Vaessen wil Club Brugge titel niet zien krijgen: Behoud KRC Genk als kampioen

Vaessen wil Club Brugge titel niet zien krijgen: "Behoud KRC Genk als kampioen"

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 10:00di 31-03-2020 om 10:00

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 10:05di 31-03-2020 om 10:05

De Jupiler Pro League ligt al een tijdje stil en er is onzekerheid hoe het nu verder moet. Voormalige voorzitter van KRC Genk Jos Vaessen heeft alvast een opvallend voorstel.

Vaessen geeft zijn ongezouten mening over het verdere verloop van de competitie en een eventuele kampioen. Club Brugge staat ruim aan de leiding, maar volgens de ex-preses is nog niets beslist. “Wie zal tot landskampioen gekroond worden dit seizoen? Club Brugge? Waarom wel? Er zijn nog elf matchen te spelen, daarin kan veel gebeuren, ondanks de ruime voorsprong van Brugge.”

Vaessen is geen voorstander van de uitbreiding van de competitie. “Dus heb ik zelf een opportunistisch voorstel: behoudt de huidige landskampioen ook volgend seizoen. KRC Genk dus? Inderdaad. Ik hoor u lachen en ik lach er zelf ook om. Maar het is slechts even van de pot gerukt als het idee om naar een competitie met twintig clubs te gaan.”

20 ploegen
Een competitie met 20 clubs wordt genoemd. “Bepaalde clubs misbruiken de coronacrisis, dat is allesbehalve netjes. Het zijn opportunisten van de ergste soort. Waarom zouden Beerschot en OH Leuven plots zomaar mogen promoveren? En waarom zou Waasland Beveren zonder enige goede reden toch in 1A moeten blijven, zonder de competitie uit te spelen? Nergens staat daar iets over in de reglementen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Vaessen hier gelijk?

Ja
40%
Nee
60%
(1416 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws