De fauw over toekomst: “Niet bij Zulte, dan bij club uit 1A of 1B”

De fauw over toekomst: “Niet bij Zulte, dan bij club uit 1A of 1B”

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 08:45di 31-03-2020 om 08:45

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 08:46di 31-03-2020 om 08:46

Davy De fauw is inmiddels 38 jaar. Door de coronacrisis kan het zijn dat zijn carrière op een sisser eindigt. Tegenover Het Nieuwsblad laat de verdediger van Zulte Waregem zich uit over zijn toekomst.

Het coronavirus kan roet in eten gooien voor De fauw. “Tja”, zegt De fauw lachend. “Stel je dat even voor. Maar ik ben daar heel nuchter in, hoor. Natuurlijk neem je liever afscheid met applaus van je eigen publiek, maar dat is nu allemaal even bijzaak. De wereld moet eerst weer normaal en gezond worden. Dat is de prioriteit. Wie zegt er trouwens dat het al zeker is dat ik stop met voetballen?”

“Mijn plan is altijd geweest: 10 jaar in Nederland voetballen en 10 jaar in België”, gaat De fauw verder. “Om die ambitie waar te maken, moet ik nog één seizoen voortdoen. Ik wil hier niet per se reclame maken voor mezelf, maar er zijn toch weinig 38-jarige profvoetballers die zo fit zijn als ik en die ook een belangrijke rol kunnen spelen in de kleedkamer. Ik heb niet het gevoel dat mijn carrière al voorbij is.”

Momenteel houdt De fauw zijn conditie op peil tijdens de lockdown. Voor een veteraan staat hij nog steeds scherp. “Daarom denk ik wel dat ik nog een toekomst heb op het veld. Is het niet bij Zulte Waregem dan misschien bij een andere club in 1A of 1B. Ik had altijd goeie contacten”, besluit De fauw.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet De fauw nog blijven voetballen?

(101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws