Corona brengt ook TV-geld in de problemen: ‘Eleven en Telenet rond de tafel’

Corona brengt ook TV-geld in de problemen: ‘Eleven en Telenet rond de tafel’

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 07:46di 31-03-2020 om 07:46

Eleven Sports behaalde de TV-rechten voor de Jupiler Pro League. De coronacrisis zorgt echter ook voor het TV-geld voor problemen. Het laatste Nieuws meldt dat de huidige economie voor moeilijke gesprekken zorgt tussen Eleven Sports en vooral Telenet.

Momenteel ligt de competitie in België stil. Wordt de competitie nog hervat of niet? Maar de doorslaggevende stem zou vanuit de tv-wereld kunnen komen. Want wat als de competitie niet verder afgewerkt wordt: moeten de rechtenhouders dan de laatste schijf tv-geld toch ophoesten?

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. ‘De huidige rechtenhouders - Telenet, Proximus en Voo - bestuderen of en welke rechtsmiddelen ze zouden inzetten. Het is crisis voor iedereen. In een tijd waarin kosten besparen cruciaal is voor elk bedrijf, betaalt niemand met de glimlach’, klinkt het.

De Pro League is wel verzekerd. ‘Juristen die het contract hebben gezien, bevestigen dat ook. Zolang er sprake is van overmacht. Die is er wel officieus, maar nog niet officieel. De clubs hoopten op een Koninklijk Besluit via het kabinet van minister van Justitie Koen Geens. Dat zal er voorlopig niet komen. Dus blijft er onzekerheid.’

Onderhandelingen
Eleven heeft vanaf volgend seizoen het voetbalcontract in handen en betaalt zo’n 103 miljoen euro. Eleven zal de rechten doorverkopen, maar het lijken geen makkelijk onderhandelingen te worden. Er zal aan de tafel moeten worden gegaan met de rivalen.

‘Zoals zoveel andere bedrijven moeten Proximus, Voo en Telenet besparen om te overleven. Daarnaast speelt vooral bij Telenet een emotionele factor. Er bestond al een rivaliteit met Eleven, en die is er na de afgelopen tender alleen maar groter op geworden. Deze week zitten Eleven en Telenet voor het eerst rond de tafel.’

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws