‘Niet elke Anderlecht-speler wil salaris afstaan, Kompany onderhandelt’

‘Niet elke Anderlecht-speler wil salaris afstaan, Kompany onderhandelt’

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 07:14di 31-03-2020 om 07:14

Ook RSC Anderlecht moet besparen om de coronacrisis door te komen. Er leek een akkoord te zijn met de spelersgroep om het loon van de maand april af te staan, maar Het Nieuwsblad meldt dat niet elke speler akkoord is met de voorwaarden.

Marc Coucke liet eerder weten dat enkele spelers spontaan hun maandloon wilde afstaan. ‘Paars-wit, dat het financieel niet te breed heeft, wilde zo 2,7 miljoen besparen. Er was een principeakkoord, maar toen de spelers het contract kregen toegestuurd, verslikten sommigen zich. Volgens hen stelde de club voorwaarden die niet waren afgesproken’, klinkt het.

In het document stonden vijf punten opgesomd:

1. Afstand doen van het salaris.
2. Afstand doen van de bijhorende groepsverzekering.
3. Afstand doen van alle bijkomende voordelen in natura, behalve hun auto.
4.Afstand doen van een twaalfde van hun tekenpremie voor dit seizoen.
5.Accepteren van collectief verlof tussen 1 en 14 april.

Bepaalde spelers discussieerden over enkele punten en voorwaarden. Het verplichte verlof zou een gevoelig onderwerp zijn. Zeker bij spelers die niet bij hun familie zitten. Enkele managers en advocaten trokken naar verluidt ook over geldzaken aan de alarmbel. Vincent Kompany moet proberen de spelersgroep alsnog op één lijn te krijgen.

‘De voorbije dagen ontstonden er stevige discussies tussen juridische vertegenwoordigers en RSCA. Toen er geen akkoord uit de bus kwam en de spelers onder elkaar begonnen te discussiëren, kwam Vincent Kompany bemiddelen. Via een dringende videocall probeerde hij iedereen weer op één lijn te krijgen, maar het is niet zeker of dat zal lukken. Sommige spelers vrezen dat ze in mei sowieso technisch werkloos zullen worden als de coronacrisis blijft duren.’

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws