Sussende woorden van Bartomeu na stevige kritiek Messi: 'Niet gelekt'

Sussende woorden van Bartomeu na stevige kritiek Messi: 'Niet gelekt'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 23:26ma 30-03-2020 om 23:26

FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu kan zich niet vinden in de kritiek van Lionel Messi. De Argentijnse ster beweerde dat de spelers onder druk zijn gezet door de beleidsbepalers in Camp Nou om salaris in te leveren, maar daar wil Bartomeu niets van weten.

De Barça-spelers staan liefst zeventig procent van hun salaris af, zodat het overige personeel van de club volledig doorbetaald kan worden. Daar zouden moeizame onderhandelingen aan vooraf zijn gegaan, zo lekte de afgelopen dagen uit, maar dat was tegen het zere been van Messi.

'We willen verduidelijken dat het altijd onze bedoeling was om salaris in te leveren, omdat we de exceptionele situatie begrijpen', schreef de aanvoerder. 'Wij zijn de eersten die de club ALTIJD willen helpen. Het is daarom verrassend dat mensen binnen de club ons onder een vergrootglas blijven leggen of ons onder druk proberen te zetten met iets wat altijd al onze intentie was.'

Volgens Spaanse media wilde de Barça-selectie slechts zekerheid dat hun ingeleverde salaris daadwerkelijk naar het overige personeel ging. Bovendien waren er twijfels of ook de bestuurders een deel van hun salaris zouden opgeven.

Bartomeu ontkent de aantijgingen van Messi dat er vanuit de clubleiding is gelekt om druk uit te oefenen. "Ik heb het meegekregen, maar ik kan niet controleren wie er allemaal praat. Ik weet niet om wie het gaat", zegt hij tegen Mundo Deportivo. "Uiteindelijk hebben we slechts met de vier captains, de CEO en ikzelf om tafel gezeten. Maar de spelers hebben niet gelekt, ik heb niet gelekt en Òscar Grau (CEO, red.) ook niet. We zijn het achter de schermen eens geworden."

Volgens Bartomeu nam Messi zelf het initiatief. "Hij vertelde me dat deze maatregel er moest komen. Afgerond gaat het om netto zo'n veertien miljoen euro aan salaris per maand van het eerste team. Het is niet opgelegd, we zijn tot een akkoord gekomen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws