Toen ik bij Genk zat, dacht ik enkel maar over Football Manager

"Toen ik bij Genk zat, dacht ik enkel maar over Football Manager"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 20:43ma 30-03-2020 om 20:43

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 20:47ma 30-03-2020 om 20:47

Geen voetbal en dus veel vrije tijd voor heel wat voetballers. Dat kan soms ook goed nieuws betekenen. Zeker voor Ilombé Mboyo, die zo meer tijd heeft voor zijn lievelingsspelletje: Football Manager.

De spits van KV Kortrijk is verzot van het spelletje en speelt het al jaren. "Het is Anthony Vanden Borre die me het spelletje heeft leren kennen", vertelt hij in La Dernière Heure. "We waren twaalf jaar. Vanden Borre speelt het niet meer, maar ik wel. Ik koop het ook elk jaar de dag dat het uitkomt", klinkt het.

Een superfan dus. Dat wisten ze ook maar al te goed bij Genk. "Toen ik bij Genk zat, dacht ik enkel maar over het spelletje. Het heeft zelfs voor gevaarlijke situaties gezorgd. Ik speelde zelfs Football Manager toen ik met de auto aan het rijden was, met de laptop op mijn knieën."

"Ik nam mijn laptop er ook bij tijdens het ontbijt bij Genk. Op één dag nam Mario Been, de trainer van toen, me erbij en me gezegd dat ik ermee moest stoppen. Dat heb ik ook enkele maanden gedaan, maar nu speel ik toch weer", lacht hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws