KRC Genk in de wolken met Ito: “Onderstrepen opnieuw sportieve ambities”

KRC Genk in de wolken met Ito: “Onderstrepen opnieuw sportieve ambities”

30-03-2020 18:38 Laatste update: 31-03-2020 08:29
25

KRC Genk heeft zijn eerste transferslag al binnen. De club heeft de aankoopoptie van Junya Ito gelicht en de huurovereenkomst omgezet in een definitieve transfer. De Japanner tekende een contract tot medio 2023.

De 27-jarige Ito werd vorig seizoen tijdens de wintermercato op huurbasis overgenomen van Kashiwa Reysol. Hij maakte zijn debuut in februari 2019 ontpopte zich snel tot smaakmaker en een sleutelfiguur tijdens het kampioenenjaar van de Limburgers.

Ito speelde sinds zijn komst 52 wedstrijden voor Genk. Daarin scoorde hij negen keer en gaf hij elf assists. Nu krijgt Ito een beloning voor zijn sterke prestaties. De huurovereenkomst van de aalvlugge flankspeler werd omgezet in een definitieve transfer.

Maandagochtend heeft Ito zijn handtekening gezet onder een nieuw en verbeterd contract tot medio 2023.

Update: KRC Genk is in de wolken met Junya Ito. De Japanner komt definitief over van het Japanse Kashiwa Reysol en tekende een contract tot 2023. 'Daarmee belonen we hem met zijn sterke prestaties. Ito is hier uitgegroeid tot een publiekslieveling', klinkt het op de webstek van KRC Genk. 'Met deze contractverlenging onderstrepen we opnieuw onze sportieve ambities.'