Vandenbempt: Beslissingen nemen die we anders nooit zouden aanvaarden

Vandenbempt: "Beslissingen nemen die we anders nooit zouden aanvaarden"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 18:20ma 30-03-2020 om 18:20

De coronacrisis beroert de gemoederen, ook in het Belgische voetbal. Peter Vandenbempt sprak bij Sporza over het einde van competitie. "Er zullen een aantal beslissingen worden genomen die we in normale tijden nooit zouden aanvaarden", aldus de analist.

Hoe het huidige voetbalseizoen zal aflopen, is voorlopig nog hoogst onzeker. Vandenbempt is echter wel al zeker van een ding. "Een volledig correcte afloop van de competitie gaan we dit seizoen niet krijgen." Het voetbal gaat hiermee dezelfde situatie in als de bedrijfswereld. "Sommige ploegen zullen bevoordeeld worden en andere ploegen benadeeld, maar ik zou zeggen dat dat dan maar een afspiegeling is van wat alle andere mensen en bedrijven nu overkomt", aldus Vandenbempt.

Het is dus voorlopig nog koffiedik kijken welke ploegen moeten degraderen en welke mogen deelnemen aan de Europese toernooien. Dat eerste heeft volgens Vandenbempt wel prioriteit op de verdeling van de Europese plaatsen. "Als je de competitie nu stopzet, is het ethisch moeilijk om Waasland-Beveren te laten degraderen of om OHL en Beerschot de kans te ontnemen om te promoveren, dan wanneer je als ploeg niet de kans meer krijgt om voor Europees voetbal te mogen spelen."

De oplossing hiervoor kan een competitieformule zijn waarbij de ploegen uit 1A en 1B samen komen. "Het is verdedigbaar om volgend seizoen met 18 clubs te spelen in 1A. Eventueel zonder play-offs." Volgens Vandenbempt moeten we daarom in de eerste plaats aan volgend seizoen denken. "Je moet nu vooral naar een oplossing gaan waarmee je er voor zorgt dat je volgend seizoen in de mate van het mogelijke een normale competitie kan spelen", besloot de analist.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws