Vercauteren ziet voordeel voor volgend seizoen: Proberen de vruchten te plukken

Vercauteren ziet voordeel voor volgend seizoen: "Proberen de vruchten te plukken"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 18:14ma 30-03-2020 om 18:14

De kans is groot dat de Belgische Jupiler Pro League niet meer wordt afgewerkt door de coronacrisis. Dat zou betekenen dat RSC Anderlecht voglend seizoen opnieuw geen Europees voetbal speelt. Volgens coach Frank Vercauteren hoeft dat geen nadeel te zijn.

"Zonder coronacrisis wisten we dat de voorbereiding serieus door elkaar geschud kon worden", vertelde Vercauteren aan Sporza. "Dat ging het geval geweest zijn als we als Play-Off 2-winnaar tot en met de laatste dag van het seizoen hadden moeten spelen voor een Europees ticket tegen een ploeg uit Play-Off 1."

"Door het EK zou ook een aantal spelers weg geweest zijn. En als we een Europees ticket zouden hebben gehaald, zouden we heel vroeg aan de voorbereiding moeten herbeginnen. Maar nu kunnen we misschien alles heel goed voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Dat is ook nodig, als je terugkijkt naar volgend jaar."

Het zou voor Anderlecht het tweede seizoen op rij zijn zonder Europees voetbal, toch pijnlijk voor de fiere Brusselaars. "Europees is natuurlijk een absolute noodzaak voor Anderlecht, zowel financieel als sportief. Maar als het niet zo is, dan zullen we daar proberen de vruchten van te plukken. Maar jammer genoeg niet financieel of sportief", besloot Vercauteren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws