De Keersmaecker over amateurvoetbal: Draagvlak voor salarisplafond

De Keersmaecker over amateurvoetbal: "Draagvlak voor salarisplafond"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 16:28ma 30-03-2020 om 16:28

De coronacrisis heeft afgelopen week het doek laten vallen over alle voetbalcompetities in de lagere afdelingen. François De Keersmaecker laat bij Sporza zijn licht schijnen over de toekomst van de amateurclubs. "We kunnen misschien wel bepaalde grenzen stellen aan de vergoedingen van spelers", luidt het.

Voorzitter van RC Mechelen (Eerste Provinciale) De Keersmaecker heeft al jaren moeite om aan voldoende geld te komen om zijn club draaiende te houden. "Het is elke keer een enorme opgave om budget binnen te krijgen", zucht hij. "Gelukkig hebben we nog een kleine buffer om deze moeilijke periode door te komen. Maar hoe langer dit duurt, hoe moeilijker het wordt."

Volgens de oud-bondsvoorzitter hebben ook de lonen van de spelers een aandeel in de moeilijke economische situatie. "Die gaan steeds omhoog", zegt hij. Al hoort dat ook bij de tijd waarin we leven. "Het is een stap te ver om terug te keren naar het echte amateurvoetbal, waar spelers uit clubliefde voetballen", aldus De Keersmaecker.

Een mogelijke oplossing voor de hoge lonen kan een salarisplafond zijn. "Ik denk wel dat er een draagvlak voor is." Volgens De Keersmaecker schuilt er in dat geval wel het gevaar dat clubs zich niet aan de regels zullen houden. "Je kan dat proberen te vermijden met controles en sancties. Maar je moet ook rekenen op solidariteit", sluit hij af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws