KRC Genk bereidt spelers optimaal voor: “Psychologisch moeilijke periode”

KRC Genk bereidt spelers optimaal voor: “Psychologisch moeilijke periode”

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 14:14ma 30-03-2020 om 14:14

Door de coronacrisis kunnen clubs niet trainen. Veel kiezen voor een individueel trainingsprogramma en ook KRC Genk heeft een gedetailleerde planning voor zijn spelers. Dat laat high performance coach Bram Swinnen aan Het Laatste Nieuws weten.

Coach Hannes Wolf houdt alles nauwgezet in de gaten. “Die interactie zorgt ervoor dat het groepsgevoel niet verloren gaat. De onzekerheid dat je niet weet wanneer je opnieuw zult kunnen trainen, maakt dit psychologisch een moeilijke periode”, vertelt Swinnen.

“Daarom hebben we allemaal samen – technische en medische staf – beslist om de spelers een gedetailleerde dagplanning door te sturen, dat geeft hen een houvast. In hun dagelijks schema komen alle fitnesscomponenten aan bod”, gaat Swinnen verder. “Kracht, snelheid, uithouding, coördinatie en mobiliteit.”

“De club heeft ervoor gezorgd dat de spelers thuis over heel veel materiaal beschikken: elastieken, halters, een box voor de sprongkracht, gewichtsschijven. We proberen al die componenten gezamenlijk op te trainen, het enige wat ontbreekt, is het echte voetbalwerk. Dat is het laatste element om opnieuw wedstrijdfit te kunnen zijn.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws