Mental coach van Standard op zijn hoede: Dan halen we stommiteiten uit

Mental coach van Standard op zijn hoede: "Dan halen we stommiteiten uit"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 12:30ma 30-03-2020 om 12:30

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 12:45ma 30-03-2020 om 12:45

De Jupiler Pro League ligt stil, en dat is zwaar voor de fans én de spelers. Mental coach Rudy Heylen van Standard weet dat hij moet opletten. Verveling kan gevaarlijk zijn voor een voetballer.

"Het mentale is nu belangrijker dan het fysieke aspect", geeft Heylen aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik probeer elke speler minstens één keer om de drie dagen te telefoneren. Intussen is het duidelijk wie ik het vaakst moet bellen. Buitenlanders, die zitten hier écht alleen. Ze zijn ontzettend blij en bedanken mij uitvoerig wanneer ik hen aan de lijn heb."

Het sociale isolement kan zwaar wegen. "Voor sommige jongens is dit écht om gek te worden. Doorheen het jaar bieden we hen een structuur aan. Hun zelfkritische reflex zorgt ervoor dat ze alles goed opvolgen, het is de normale gang van zaken. Er wordt zoveel voor hen beslist dat we bijna in hun plaats gaan nadenken. Daarnaast komt een stuk creativiteit kijken, dat ze in de wedstrijden in een positief kader kwijt kunnen. Voor hen is de grootste stoorzender op dit moment het verlies van die structuur."

Heylen hoopt dat de crisis snel achter de rug is. "Ons neuronetwerk raakt aangepast en dan hebben we het wel gehad. Dit geldt voor de spelers, maar ook voor ons allemaal. Het mag gaan stoppen, zal iedereen denken. De tuin ligt er netjes bij en we gaan ons vervelen. En dan gaan we stommiteiten uithalen. De honger aanscherpen is dan cruciaal, maar voor voetballers is dat moeilijk - ze mogen niet samen trainen. Net daarom is het zó belangrijk dat ze in een duidelijk tastbare structuur het evenwicht proberen te behouden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws