Nilis: Ronaldo snurkte als een varken, ik heb de dokter geroepen

Nilis: "Ronaldo snurkte als een varken, ik heb de dokter geroepen"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 12:22ma 30-03-2020 om 12:22

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 12:23ma 30-03-2020 om 12:23

Luc Nilis herinnert zich de eerste ontmoeting met Ronaldo als de dag van gisteren. De bij PSV immens populaire ex-Rode Duivel werd meteen na de transfer kamergenoot van de Braziliaanse aanvaller in Eindhoven.

"Ronaldo had een lange vlucht achter de rug en hij viel als een blok in slaap", memoreert Nilis tegenover Sport/Voetbalmagazine. Voor Nilis was dat slecht nieuws. "Hij snurkte als een varken en in die omstandigheden kon ik onmogelijk op dezelfde kamer blijven liggen. Ik riep de teammanager en dokter erbij om het gesnurk te beluisteren en zij vonden het ook niet normaal."

"Ze hebben Ronaldo onderzocht en wat bleek? Hij snurkte door een aandoening van zijn keelamandelen", vertelt Nilis. "De dokters hebben die klieren pas tijdens de winterstop operatief kunnen verwijderen en al die tijd heeft hij uiteraard alleen geslapen."

Ronaldo en Nilis hadden een speciale band: niet voor niets noemde de Braziliaan hem eens de speler aan wie hij het meest heeft gehad. "Hij had zoveel namen kunnen opnoemen, maar hij heeft aan mij gedacht", beseft Nilis. "Hij zal misschien geoordeeld hebben dat ik hem geholpen heb aan zijn transfer naar Barcelona. Ik herinner mij vooral zijn bescheidenheid. De Ronaldo die ik kende, was een man zonder kapsones."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws