RTBF kiest zijn Rode Duivels: 'Deze 23 namen zouden meegaan naar EK'

RTBF kiest zijn Rode Duivels: 'Deze 23 namen zouden meegaan naar EK'

30-03-2020 12:00 Laatste update: 12:07
21

Het EK is met een jaar uitgesteld, maar RTBF stelt toch nog een kern van 23 spelers samen voor het toernooi. De Waalse analisten hadden deze groep samengesteld voor het afgelaste kampioenschap.

In doel wordt er gekozen voor Courtois, Mignolet en Casteels. Van Crombrugge is de reserve. In de verdediging zien we dan weer Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Boyata, Meunier en Castagne.

Op het middenveld zijn de plaatsen extra duur. De acht middenvelders zijn: Witsel, Tielemans, De Bruyne, Fellaini, Dendoncker, Chadli, Carrasco en Thorgan Hazard. In de aanval wordt er gekozen voor Lukaku, Batshuayi, Origi, Eden Hazard en Mertens.

Vergeleken met het WK zijn er dus maar twee aanpassingen. Januzaj en Dembélé worden vervangen door Castagne en Origi. Als Fellaini aankondigt dat hij definitief stopt met de nationale ploeg wordt er opvallend genoeg gekozen tussen Denayer en Benteke. Geen van beide spelers speelt nochtans op zijn positie.

Doorheen het seizoen was er ook discussie over Yari Verschaeren van Anderlecht en Hans Vanaken van Club Brugge. RTBF zou dus geen van beide spelers meenemen.