Croonen krijgt de wind van voor: 'Zwakke voorzitter die dekking zoekt'

Croonen krijgt de wind van voor: 'Zwakke voorzitter die dekking zoekt'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 11:15ma 30-03-2020 om 11:15

De Belgische profclubs raken het voorlopig niet eens over het einde van de huidige competitie. De kleinere clubs willen de competitie definitief stoppen, maar onder meer Standard, Antwerp en Anderlecht willen dat niet. Columnist Hugo Camps vraagt zich af wat de rol van Peter Croonen is.

Croonen is voorzitter van de Pro League, maar houdt zich volgens Camps veel te afzijdig. 'Negen clubs van de K11 en acht 1B-clubs willen dat de competitie met onmiddellijke ingang eindigt. Maar de Pro League heeft een zwakke voorzitter die graag dekking zoekt. Een Algemene Vergadering moet hem uit zijn lijden verlossen.
Grootmachten als Anderlecht en Standard willen blijven voetballen met het oog op een Europees ticket. De Pro League-voorzitter kwispelt mee', klinkt het scherp.

Camps hoopt dat de kleintjes nu gelijk krijgen. 'Het wordt anders tijd dat ook eens geluisterd wordt naar de kleintjes van deze organisatie. Zij zijn samen met het provinciale voetbal de hartslag van de nationale volkssport. Hun gezamenlijke bezoekersaantal is groter dan dat van Anderlecht. De financiële kaalslag onder de kleintjes is bedreigender voor de toekomst van het nationale voetbal dan het verlies van een paar extra miljoenen voor paars-wit.

Volgens Camps is stopzetting de enige mogelijkheid. 'Niemand heeft gevraagd om een pandemie, maar het lot is autoritair. Het zou sportbonden sieren als ze prestige en geldgewin nog even de kop indrukken.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws