Van Damme baalt bij Lokeren: Dat kan ik niet, of toch heel moeilijk

Van Damme baalt bij Lokeren: "Dat kan ik niet, of toch heel moeilijk"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 10:45ma 30-03-2020 om 10:45

Door de coronacrisis zijn alle trainingen opgeschort bij Belgische clubs. Bij Sporting Lokeren was dat eigenlijk al langer het geval, want de spelers zijn al maanden niet meer betaald. Jelle Van Damme is de onzekerheid stilaan beu.

"Zeker nu ook de gymzaal dicht is en ik geen krachttraining meer kan doen, is het extra zwaar", klaagt hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Want daar kon ik me nog eens uitleven. Maar ook het trainingsveld, het kleedkamergevoel, de boys: ik mis het allemaal."

Deze crisis heeft duidelijk ook invloed op zijn conditie. "Het grootste gemis van al is nog het afzien op het veld. Ik ben iemand die heel goed kan afzien, in groep. Laat me in een groepje lopen, en ik zal helemaal voorop te vinden zijn. Laat me afzien met de jongens, en ik zal de rest meetrekken. Maar vraag me niet om elke dag een uur alleen te lopen. Dat kan ik niet. Of toch heel moeilijk."

Individueel trainen valt Van Damme heel zwaar. "Ik heb iets of iemand nodig die me pusht, of een physical coach tegen wie ik kan zagen als het te zwaar wordt. Dat helpt. Maar we hebben geen keus, het is van moeten. Dat op zich is ook al een goede mentale training."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws