Defour (Antwerp) heeft het moeilijk: Ik word daar soms neerslachtig van

Defour (Antwerp) heeft het moeilijk: "Ik word daar soms neerslachtig van"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 10:15ma 30-03-2020 om 10:15

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 10:18ma 30-03-2020 om 10:18

Steven Defour moet noodgedwongen thuis blijven, maar dat is niet makkelijk voor hem. Hij mist de groepstrainingen en vooral de wedstrijden enorm, geeft hij toe bij Het Laatste Nieuws.

"Ik word er inderdaad soms wel wat neerslachtig van. Ik mis de groepstrainingen, de bal. Ik heb nog nooit zo lang zonder bal getraind. En een wc-rolletje is toch niet hetzelfde", lacht Defour. "Maar liever nu door de zure appel bijten en de regels volgen dan ziek worden. No risk. Al is het natuurlijk enorm aanpassen."

Defour staat bekend als een trainingsbeest. "Ik probeer de limieten op te zoeken, om toch af en toe eens kapot te gaan. Ik heb dat nodig. We hebben een programma meegekregen om ons bezig te houden, maar als het niet hard genoeg is, maak ik het nog nét iets zwaarder."

Defour hoopt wel dat er snel duidelijkheid komt. "Het moeilijke is ook dat we volledig in het duister tasten. Het is niet dat we volgende week weer rustig gaan beginnen trainen om over zes weken weer te voetballen, hé? Het zou beter zijn dat er zo snel mogelijk beslist wordt om de competitie niet meer te hervatten. Dan zitten we in een soort vakantie en kan iedereen zich rustig beginnen voorbereiden op volgend seizoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Antwerp hem aan boord houden?

(236 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws