'Revolutionair plan: Premier League-slot in WK-stijl, spelers weken in isolatie'

'Revolutionair plan: Premier League-slot in WK-stijl, spelers weken in isolatie'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 09:21ma 30-03-2020 om 09:21

De Premier League werkt aan een revolutionair plan om het seizoen tóch af te kunnen maken. Dat meldt The Independent. Het is volgens de Britse krant de bedoeling dat clubs volledig geïsoleerd van de buitenwereld hun wedstrijden gaan spelen in 'WK-stijl'.

Het slot van de competitie - de Premier League-clubs spelen elk nog negen of tien wedstrijden - moet worden afgewerkt in Londen en de Midlands en zijn te zien op televisie. Althans, dat is volgens The Independent het idee.

De autoriteiten in Engeland zijn de laatste weken dagelijks met elkaar in gesprek over het verdere verloop van de competities. Het spelen van wedstrijden zonder publiek is de meest voor de hand liggende oplossing, maar het idee om 'isolated camps' te bouwen voor clubs zou steeds meer draagvlak krijgen.

De gigantische televisiecontracten vergroten de druk op de Premier League-clubs om het seizoen af te maken. Als de nieuwe plannen geconcretiseerd worden, dan zou dat een 'TV mega-event' betekenen: in de maanden juni en juli moeten de 92 resterende wedstrijden in rap tempo achter elkaar worden afgewerkt.

Om het plan te laten slagen, worden spelers, technische staf en andere clubmedewerkers in gescheiden hotels gezet, weg van hun families. Net als op een EK of WK.

Toch klinkt er ook kritiek. Logistiek wordt het volgens Engelse autoriteiten een lastig verhaal, omdat niet alleen clubs, maar ook bijvoorbeeld wedstrijdofficials en cameramensen wekenlang in quarantaine moeten. Ook is het de vraag of het in deze coronatijden moreel te verantwoorden valt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws