Clement laat zich uit over spelerskern Club Brugge: “Daarop focussen we nu”

Clement laat zich uit over spelerskern Club Brugge: “Daarop focussen we nu”

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 08:27ma 30-03-2020 om 08:27

Ook voor Philippe Clement en Club Brugge kwam de coronacrisis ongelegen. Blauw-Zwart is de fiere leider van de Jupiler Pro League en staat ook in de bekerfinale. Tegenover een Facebook-LIVE laat de coach zich uit over zijn spelerskern.

Iedereen wordt van dichtbij opgevolgd. “We hebben elke dag contact met de spelers. De groep werd opgedeeld in kleine groepjes van vier of vijf spelers per coach. En dan belandt alle info uiteraard bij mij. Zo goed als elke dag krijgen ze individuele trainingen, die worden opgevolgd. En daar zaten ook al pittige trainingen tussen.”

“Die trainingsschema’s vervangen uiteraard niet de echte training: dat kan niet omdat voetbal zo’n complexe sport is met duur én explosiviteit maar vooral het bewegen in functie van elkaar”, gaat Clement verder. “We focussen dus vooral op het fysieke aspect, ze raken dezer dagen praktisch geen bal aan.”

Ook krijgen de spelers een voedingsschema. “Hun voedingsschema is niet anders dan normaal, maar ze worden wel op regelmatige basis gewogen om ervoor te zorgen dat hun gewicht nu niet plots de hoogte in gaat. Maar daar is deze groep erg gedisciplineerd in”, citeert Het Nieuwsblad.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws