Ook Eredivisie in het gedrang: 'Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'

Ook Eredivisie in het gedrang: 'Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 21:45zo 29-03-2020 om 21:45

Eredivisie-directeur Mattijs Manders vraagt zich af of er dit seizoen nog Nederlandse wedstrijden mét publiek plaats kunnen vinden. Manders hoopt nog steeds dat het seizoen afgemaakt kan worden, maar houdt serieus rekening met negatieve vooruitzichten.

De KNVB liet eerder deze week al weten dat het rekening houdt met een verlengd seizoen, met wedstrijden ná 30 juni. Manders overlegt dagelijks met de clubs over de afwikkeling van het huidige seizoen, laat hij zondagavond weten in NOS Studio Sport. "Eigenlijk zou het niet over voetbal moeten gaan in deze tijden, maar we zijn nog niet klaar met onze competitie en moeten op de één of andere manier tot een einde zien te komen. En hoe, daar hebben we het nu over", vertelt hij over de dagelijkse conference calls met de clubvertegenwoordigers.

Het Eredivisie-programma vanaf 8 april is formeel nog niet afgelast, maar het is ondenkbaar dat er tegen die tijd weer gevoetbald kan worden, weet ook Manders. "Dinsdag is er weer een persconferentie met Mark Rutte, dan krijgen we weer te horen waar we staan. Misschien worden de maatregelen wel verscherpt, dat weten we niet. Het scenario waar we in eerste instantie op afkoersten, het uitspelen van de competitie met publiek, wordt steeds minder realistisch", spreekt hij duidelijke taal.

Manders houdt zelfs rekening met spookwedstrijden. "Als je nu kijkt naar de ontwikkelingen... Áls de competitie nog wordt uitgespeeld, dan zou het zomaar kunnen dat het zonder publiek is". 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws