Danilo (ex-Standard) speelt gewoon door: Wij zouden beter stoppen

Danilo (ex-Standard) speelt gewoon door: "Wij zouden beter stoppen"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 19:45zo 29-03-2020 om 19:45

Danilo is de enige Belgische profvoetballer die momenteel nog speelt. Veel plezier beleeft hij daar niet aan. Bij Dinamo Minsk heeft hij veel schrik om besmet te raken met het coronavirus.

"We hebben gisteren gewoon een wedstrijd gehad, mét supporters", geeft de zoon van ex-voetballer Wamberto aan bij Sporza"Bij het betreden van het stadion werden de fans wel getest op koorts. Wij als spelers mochten voor de match geen handen schudden. Maar voor het overige verloopt alles hier zoals anders. De winkels en de restaurants zijn nog gewoon open, al is de angst toch groot bij iedereen. Zelf ben ik ook wel bang."

Danilo hoopt dat de competitie toch nog wordt stilgelegd. "Nu is er wel sprake van dat de competitie volgende week zou stoppen, al is dat nog niet 100 procent duidelijk. Ik hoop dat de competitie hier ook stilgelegd wordt. Ik ben hier met mijn vrouw en twee jonge kinderen en we komen constant in contact met mensen waarvan we niet weten waar ze allemaal geweest zijn."

Danilo wil absoluut niet besmet raken. "Het is jammer, maar helaas zou het wel gewoon beter zijn om te stoppen met voetballen. Of ik dan terugkeer naar België? Neen, dat mag niet. De buitenlanders moeten hier blijven, want de clubs vrezen dat ze anders misschien wel vast komen te zitten in hun thuisland.""Hoop dat de competitie hier ook stilgelegd wordt"
Wit-Rusland is het enige land in Europa waar momenteel nog gevoetbald wordt. "Nu is er wel sprake van dat de competitie volgende week zou stoppen, al is dat nog niet 100 procent duidelijk", weet Danilo.

"Ze zeggen wel dat het virus niet gevaarlijk is voor gezonde sporters zoals wij, maar ik ben toch wel bang om besmet te geraken. Mijn vriend Jonathas, die in Spanje bij Elche voetbalt, is besmet en zit nu alleen thuis in isolatie. Hij heeft me verteld dat het toch geen makkelijk virus is."

"Ik hoop dat de competitie hier ook stilgelegd wordt. Ik ben hier met mijn vrouw en twee jonge kinderen en we komen constant in contact met mensen waarvan we niet weten waar ze allemaal geweest zijn."
In de spelersgroeps is het moeilijk om afstand te houden van elkaar. Voetbal is nu eenmaal een contactsport.
Danilo
"In de spelersgroep is het ook moeilijk om afstand te houden van elkaar. Voetbal is nu eenmaal een contactsport. Je bent altijd dicht bij elkaar. In de kleedkamer, in de fitness of op het veld. Dokters geven wel speciale mediciatie en er is alcoholgel om goed te ontsmetten."

"Het is jammer, maar helaas zou het wel gewoon beter zijn om te stoppen met voetballen. Of ik dan terugkeer naar België? Neen, dat mag niet. De buitenlanders moeten hier blijven, want de clubs vrezen dat ze anders misschien wel vast komen te zitten in hun thuisland."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws